11/03/15 20:28
(http://pik.bg)

Георги Петърнейчев от БСП подаде оставка, призова Янаки Стоилов и Белий да не се появяват в Пазарджик

Георги Петърнейчев от БСП подаде оставка, призова Янаки Стоилов и Белий да не се появяват в Пазарджик

Поемам отговорността си като областен председател и подавам оставка, това съобщи на днешната пресконференция областният председател на БСП Георги Петърнейчев. По думите му, партията никога не се е представяла по -слабо и неорганизирано на избори, пише pa1.bg.

Той призова Янаки Стоилов да си подаде оставката от Изпълнителното бюро и поеме личната си отговорност, а щатният отговорник на „Позитано“ Евгени Белий просто да не се появява в Пазарджик. Където и да се е появил Стоилов, той не се е задържал повече от един мандат, подчерта Георги Петърнейчев. Областният съвет е бил изолиран от изборния процес. Катастрофата е в Пазарджик, където от 7 000 гласа на последните избори сега са постигнати 4000. Имало е абсолютна дезорганизация, като разпускането на местното ръководство на партията дни преди изборите е било грешка, призна Петърнейчев.

Бившият областен председател призна, че в устава на партията няма текст, който да разрешава вмешателството на „Позитано“ при формирането на листите с кандидати за общински съветници. Тази намеса при листата в Стрелча е категорично нарушение, съобщи Петърнейчев. Той призна, че по време на изборите областната структура няколкократно е търсила централата за разговори, но оттам са се крили и не си вдигали телефоните.

И през ум не ми е минавало, че ще постигнем такива резултати, ще достигнем дотук, отсече Петърнейчев. Според него структурите могат да се възстановят ако се направят промени. Да дойдат нови, млади хора, които да работят, няколкократно подчерта той.

Резултатите в областта са такива, защото с изключение на Батак и Пазарджик структурите на ДПС подкрепиха кандидатите на ГЕРБ и това се оказа решаващо, сподели Петърнейчев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване