11/03/15 19:40
(http://www.klassa.bg/)

ГРИГОР ЗДРАВКОВ, ШЕФ НА ЛЕГИЯ „АНТИМАФИЯ“: 9 наркодилъри се отчитат всеки месец на СДВР

 - Ще започна с ваше изказ­ване от юни 2013 г.: „Флоров пускал костюми, напоени с кокаин”.

- Да, това беше от Перу. Кос­тюмите бяха напоени с кокаин, колегите от гранична полиция ги бяха хванали.

- Как се доказа, че Флоров го е правил?

- Висш служител от ГДБОП се обади да каже, че това е кон­тролирана пратка. След това половината изчезнаха, другите май ги намериха.

- Има ли някакво съдебно развитие?

- Аз не знам някой да е полу­чил осъдителна присъда за тази случка.

- Темата за контрабандата е огромна. За какъв обем сто­ки става въпрос и какъв тип стоки, какъв е оборотът на парите?

- За контрабандни цигари говорим между 8 и 10 млрд. къса на година. Държавата губи между милиард, милиард и по­ловина само от акциз. ДДС-то отделно. А свежите пари, кои­то влизат в бандитите и в по­литиците, са 50% от тази сума, т.е. около 500-700 милиона на година. Говорим само за кон­трабандата на цигари. Между­народният трафик на цигари, които поддържаме към Шенген, горе-долу е още толкова.

- Как влизат в България и как действат? Нямаме ли тук гранични власти, служби, ДАНС?

- ООН твърди, че около по­ловината от целия наркотрафик – 200 тона, минава през Бълга­рия, но ние хващаме на година между 300 и 400 кг, ако имаме късмет. Г-н Танов чак тази го­дина откри, че от България се изнасят амфетамини, благода­рение на граничарите от Малко Търново хванаха 100 кг, а про­изводството е в стотици тонове.

- Ако залавят толкова мал­ко, значи има участие на мит­ници в тази работа?

- 100% има участие на мит­ници. Тарифите се знаят. Има и полицаи. Само да уточня, г-н Танов има наглостта да закрие митницата във Видин. В момен­та там има един мост, на който всички се снимат, но няма мит­ници. В Лом обаче има митни­ца. Най-големият контрабанден трафик на хероин, амфетамини и цигари в момента минава през Видин. Последните три големи пратки хероин, които хванаха английските, немските и хо­ландските органи на реда, са минали през нас като на парад. Най-смешното е, че две от тях са ги проверявали на рентгена на Капитан Андреево. Според служителите на Ваньо Танов този камион е празен, а според английските им колеги в този камион има 200 кг чист хероин. Няма наказани, няма уволнени. И да напомня, че всяка сряда от прокуратурата, Ваньо Танов и Борисов се събират и управля­ват борбата с контрабандата. За 10 месеца от 800-1000 камиона с контрабандни цигари са хва­нати само четири камиона и по­ловина. С кокаина е същото по­ложение. Минават над 20 тона, ако хванем общо за годината около 100 до 200 кг.

- А колко от това количе­ство влиза в страната, защото аз поставям въпроса не само за трафика, но и за употре­бата на наркотици, тъй като това пряко удря българската младеж и скапва нацията?

- Минимално. Най-големите пари в момента, българската ор­ганизирана престъпност, заедно с държавните ни представите­ли, правят от трафик, а не от разпространение. От разпрос­транение се хранят началници на райони, големи началници в СДВР, по службите.

Шефът на СДВР Младен Младенов познава ли този човек, или трябва да му покажем и лицето, за да се сети кой прибира парите за него от СДВР, както твърди дилърът, пита в студиото шефът на „Антимафия“

 

- Имаш ли доказателства?

- Имаме естествено. Моето доказателство два месеца е в МВР. И съм абсолютно убеден, че вътрешната министърка или не знае или е сложила похлупак.

- В клекшопове според вас продават ли се цигари или ал­кохол без бандерол?

- Принципът на клекшопове­те е много интересен. Когато от­варяш клекшоп, винаги хващаш някой многоимотен или нарко­зависим, който наема съседно­то мазе, което е друг обект. Т.е. правят проверка само в клекшо­па, нищо не намират, най-много една кутия или две. Цигарите без бандерол, наркотиците и другите стоят в съседното.

Имам снимки на 9 нарко­дилъри, както и свидетелски показания. Тези 9 хубавци все­ки месец се отчитат на част от ръководството на СДВР. Тъй като някои от полицаите са до­пуснали грешки, има и офици­ални документи за прехвърляне на недвижими имоти, както и писмени показания на наркоди­лъри.

Да питаме Борисов дали ще хващат цигари в клекшоповете или ще хващат подчинените на Младен (Младен Маринов, шеф на СДВР, бел. ред.), които всеки месец рекетират дилърите, да­ват им стоката и им пазят обо­рота, за да убиват нашите деца. И да питаме, докога ще търпим тази вътрешна министърка? На някои полицаи рамките им на очилата струват колкото три те­хни месечни заплати.

Да питаме и Бъчварова има ли сигнали срещу ръководство­то на СДВР, които пореден ме­сец отлежават.

- Лично ще й задам тези въ­прос в следващите дни. Ще я питам защо крие материали за връзка, чадър над нарко­трафика в София. Защо въ­обще нейните служители се държат като мутри? Мен ме интересува въпросът за зари­бяването на деца. В една анке­та за наркотиците жена каза, че вече и в детските градини се продават. Под формата на близалки.

- Да, този случай е известен, той е от типа на новите наркоти­ци, които се предлагат като пер­ли за баня. Те са китайско про­изводство. Не си представяйте, че се раздават на бебетата. В смисъл те са за начинаещи нар­комани. Да кажем десет пъти по-силна енергийна напитка, от която си купуваме между два и четири лева. В някои страни е законно, при нас е в списъка на незаконните неща.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване