11/03/15 13:31
(http://pik.bg)

Жители на жилищен блок "Теодора" в Русе протестираха срещу опис на имоти

Жители на жилищен блок "Теодора" в Русе протестираха срещу опис на имоти

Жители на жилищен блок "Теодора" в Русе организираха днес за пореден път протест, а причината бе опис на имоти, който трябва да се извърши от частен съдебен изпълнител.
Живеещите в блока обясниха, че са си закупили преди няколко години жилища от фирма на бизнесмена Явор Блъсков.

Те обаче били ипотекирани предварително без тяхно знание срещу кредит от банка, който не се изплаща и по тази причина трябва да бъдат описани от частен съдебен изпълнител.

Жителите бяха оградили и с ленти входовете на блока, като не допуснаха частния съдебен изпълнител да влезе вътре и да опише плануваните за днес десетина ателиета, използвани за жилищни нужди. Така описът бе отложен.

Една от протестиращите - Нели Неделчева, заяви, че живеещите в блока ще съдят държавата за нанесени вреди в Страсбург, ще подадат сигнал и в ДАНС.

Неделчева обясни, че вина за положението, в което се намират, има и нотариусът, при който са изповядали сделките, тъй като той не ги е уведомил, че имотите са с "тежести". Тя каза още, че нито една институция не им е помогнала до момента.

На място пристигна и и.д. кмет на Русе Димитър Наков, който каза, че подкрепя жителите на блока, като пое ангажимент общинската администрация да съдейства с всичко необходимо, за да може държавните органи да си свършат работата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване