11/03/15 08:16
(http://pik.bg)

Канят Горанов да посети затвор с бака латекс, да боядиса килия

Канят Горанов да посети затвор с бака латекс, да боядиса килия

Като израз на добронамереност искаме да поканим господин Владислав Горанов в качеството му на финансов министър да посети един от затворите и се запознае реално със състоянието на сектора, като същевременно може да купи бака латекс и да направи нещо полезно – да боядиса стените на една от стаите. Да не забравяме, че на латински minister означава „служител“. Това заявяват от Синдиката на служителите в затворите в България в отворено писмо, в което изразяват негодувание от предвидените в бюджета за 2016 г. „сериозни рестрикции по отношение на икономически и социални права на всички служители на сектор "Сигурност", в частност тези в затворите и арестите”.

Служителите заявяват, че този проект на закон, като кампания целяща социално противопоставяне, заради което са готови да се включат в организирани съвместни национални протестни действия със синдикалните организации в сектора. Синдиката на служителите в затворите в България е силно притеснен и изразява мнение, че готвените промени не целят да реформират сектора и да реализират разбирането за полицейска служба в интерес на обществото, и не са придружени от задължителните прецизни и мотивирани обяснения на Министъра на финансите. Вместо закона да има адекватни и ефективни гаранции за обуздаване на престъпността почиващи на наложителна задълбочена и адекватна оценка, и анализ на рисковете пред националната сигурност в един тревожен за региона и света момент, се създават предпоставки за невъзможност правозащитните органи и отбранителни сили да реализират функциите си, заявяват в отвореното си писмо служителите.

Припомняме, че още вчера стана ясно, че полицейски синдикати са готови да излязат на протест и се канят да затворят основни пътни артерии заради предвиденото от МФ орязване на заплатите при пенсиониране от 20 на 10. Според предложението на министър Горанов се премахва и възнаграждението в МВР за прослужено време. От синдикатите в МВР настояват за извънредно заседание на МС и спешна среща с премиера Бойко Борисов и министрите Румяна Бъчварова и Владислав Горанов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване