11/03/15 14:56
(http://pik.bg)

Менда Стоянова: Чрез бюджета МФ иска да подтикне МВР към реформи

Менда Стоянова: Чрез бюджета МФ иска да подтикне МВР към реформи

"Нека първо да прочета текста, да видя какво предлагат. Внася се от Министерството на финансите, аз смятам, че МФ не може да прави реформите в различните сфери". Това каза председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова по повод надигащия се протест срещу предвидените в бюджет 2016 рестрикции на служителите в МВР и в МО.

Според нея двете сфери – сигурност и отбраната, както и някои други агенции към тях, са доста инертни по отношение на правенето на реформи - включително на анонсирани реформи. Стоянова заяви и че разбира, че МФ чрез бюджета трябва да подтикне МВР да направят такива реформи "и ние бяхме свидетели как през настоящата година бюджетите за фонд работна заплата бяха намалени с 10% и отново тези две министерства не успяха да се вместят. Аз напълно разбирам и подкрепям инициативата на министър Горанов да се опита с директни текстове в съответните закони да ги накара да извършат някаква реформа и да се оптимизират", посочи тя.

По думите й обаче не е нормално това да се случва силово отвън. „Нормалното е съответните министри със своя екип да застанат на твърда и ясна позиция, въпросът е защо не са го направили. За мен и за цялото общество не може да продължава това непрекъснато всяка година отпускане на пари, категорична е Стоянова”.

Очаквайте подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване