11/03/15 19:43
(http://www.klassa.bg/)

Полицаите тотално свалиха доверието си от Бъчварова, прокарвала промените зад гърба им

 Униформените, които излязоха днес на протест, се опълчиха срещу потайния метод, по който се прокарват промените с отпадането на привилегиите в МВР. На практика те охулиха министърката Румяна Бъчварова, която не е успяла да ги защити, нито да предизвика обществено обсъждане на готвените промени. Нямаме й доверие, ен на брой пъти ни лъжат, искаме да си спазва договора с нас, посочиха пред Канал 3 протестиращи.
Както БЛИЦ съобщи, служители на МВР блокираха кръстовището на бул. „Цар Освободител” и бул. „Васил Левски”. При преминаването им покрай сградата на Нaродното събрание протестиращите ръкопляскаха и скандираха „Боклуци” и „Мишоци”. 

Униформените полицаи излязоха на спонтанен протест, след като научиха за орязаните им привилегии. "Не сме ви за пикливите 10 или 20 заплати, а за начина, по който научаваме това. Не сме маймуни", изригнаха униформените, които протестират на ул. "Раковски" пред министерството на финансите срещу главния секретар на МВР Георги Костов, който излезе от среща с финансовия министър Владислав Горанов.

Преди минути министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се включи на пожар в студиото на bTV, за да внесе подробности около ситуацията с полицейските бунтове. Силовият министър прекъсна разговора с колегата ѝ Ивайло Калфин с искане да коментира действията на МВР.



"През целия ден ние се опитваме да намерим най-доброто решение за служителите на МВР. Нашите действия са свързани с желанието ни за по-добро управление на бюджета", допълни тя.

"Разбирам интересите на синдикатите. Призовавам ги за известно търпение, за да стигнем до най-доброто решение. Моето предложение е да се въведат правила, които да важат от тук нататък", каза още Румяна Бъчварова.

"Търсим най-добрият вариант за служителите. Оставката ми е последният вариант, който е и най-лесният", заключи вътрешният министър.

Както БЛИЦ съобщи преди всички, униформените затапиха първо ул. "Раковски" в района на Министерството на финансите. Ченгетата се опълчиха срещу орязването на 20-те им заплати и картите за градски транспорт. 

Утре в 8,30 премиерът Бойко Борисов е привикал при себе си вътрешния министър и финансовия министър. Не е изключено министър-председателят да поиска оставката на Бъчварова или тя да я подаде сама. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване