11/03/15 21:28
(http://pik.bg)

Приключи протестът на полицаите в София

Приключи протестът на полицаите в София

 

В 20:30 часа полицаите, събрали се до Софийския университет, които бяха последните останали по улиците на столицата, започнаха да се разотиват.

Малко по-рано присъстващите около 200-300 униформени аплодираха прииждането на техни колеги, които се присъединяваха към бунта след приключване на смяната им. До края на протеста едното платно на бул. "Васил Левски" беше блокирано и не се пропускаха дори коли на градския транспорт, уточнява Блиц.

Униформените се канят да протестират и утре във всички точки на страната. Те започнаха бунта си внезапно, като затапиха ул. "Раковски".

По-късно над 1000 души излязоха и в Пловдив. За утре полицаите се канят да затворят ГКПП "Маказа". Униформените протестират срещу орязването на привилегиите им - отпуски, 20-те заплати при пенсиониране и карти за градски транспорт.

В 8:30 часа утре заради проблема при премиера ще се явят вътрешният министър Румяна Бъчварова и финансовият- Владислав Горанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване