11/03/15 21:23
(http://pik.bg)

Синдикатът на МВР: Имаме уверение от Борисов, че утре текстовете ще бъдат оттеглени

Синдикатът на МВР: Имаме уверение от Борисов, че утре текстовете ще бъдат оттеглени

Има уверение от премиера Бойко Борисов, че спорните текстове в проектобюджета на МВР за 2016 г ще бъдат оттеглени още утре. Това каза Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, цитиран от "Фокус". Той се позова на информация от главния секретар на МВР.

По думите на Попов , ако това не се случи, има огромен риск след около месец твърде много служители да напуснат системата на МВР, а тази липса няма да може да бъде запълнена с години.

„Целият пакет, който изневиделица се появи в петък на заседанието на Министерския съвет, е крайно неприемливо за нас“, каза Попов.

„Тези 10 заплати, които се канеше министър Владислав Горанов да ги отреже, не те са големият проблем. Големият проблем е, че хората в сектор „Сигурност“ не изпитват чувство за собствената си сигурност. Ние вече не можем да си планираме живота и живота на децата си. Ние не можем да планираме, не за години, а за месеци напред“, категоричен е Валентин Попов.
Според председателя на Синдикалната федерация на служителите в МВР добави, че друг голям проблем, че не се вижда изход от ситуацията.

Валентин Попов каза още, че протестът тази вечер в столицата и други градове на страната не е организиран, а спонтанен. Той добави, че проблемите в системата са много, но внесените промени в бюджета на министерството са капката, заради която е преляла чашата. „Духът е пуснат от бутилката“, каза още Валентин Попов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване