11/03/15 09:56
(http://www.dnevnik.bg/)

Служители на затворите: Горанов да купи бака латекс и да направи нещо полезно


Синдикатът на служителите в затворите чрез медиите кани министъра на финансите Владислав Горанов да посети един от затворите в България и да се запознае със състоянието на сектора. "Същевременно може да купи бака латекс и да направи нещо полезно – да боядиса стените на една от стаите. Да не забравяме, че на латински minister означава "служител", се казва в разпратена до медиите позиция на синдиката.

Тя е във връзка с готвените промени в сектора, които финансовият министър опитва да прокара с преходните и заключителни разпоредби на Закона за бюджета за догодина, които ще лишат държавните служители от различни видове бонуси и ще доведат до намаление на заплащането им.

Синдикатът на затворническите служители обявява, че са готови за съвместни организирани национални протестни действия със синдикалните организации в сектор "Сигурност", защото според тях промените не целят реформи в сектора, а социално противопоставяне.

"Вместо закона да има адекватни и ефективни гаранции за обуздаване на престъпността почиващи на наложителна задълбочена и адекватна оценка, и анализ на рисковете пред националната сигурност в един тревожен за региона и света момент, се създават предпоставки за невъзможност правозащитните органи и отбранителни сили да реализират функциите си", се казва в писмото, адресирано до гражданите, служителите в сектор "Сигурност" и българските медии.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване