11/03/15 08:34
(http://pik.bg)

ФС ВТС: Позицията на София за модернизацията на МиГ-29 е непродуктивна

ФС ВТС: Позицията на София за модернизацията на МиГ-29 е непродуктивна

Позицията на българската страна относно модернизацията на самолетите МиГ-29 в Полша е в разрез с духа и договореностите, постигнати между София и Москва по-рано в областта на военно-техническото сътрудничество , каза пред РИА Новости заместник-директорът на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество (ФС ВТС) Анатолий Пунчук.

Изказването му е във връзка с това, че на 4 ноември Народното събрание на България ще обсъди ратифицирането на споразумението с Полша за модернизирането на самолетите МиГ-29 на ВВС на България.

„Позицията на София е непродуктивна и е в разрез с духа и договореностите между нашите страни в областта на ВТС, особено в частта з защита на интелектуалната собственост. Това безусловно ще се отрази отрицателно на нашите бъдещи отношения в тази сфера“, каза Пунчук.
Освен това, подчертава той, това създава предпоставки производителят на самолетите, РСК "МИГ", в бъдеще да не може да гарантира сигурността на полетите им.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване