11/04/15 19:02
(http://pik.bg)

БОК отличи призьорите от Европейските мастърс игри

БОК отличи призьорите от Европейските мастърс игри

БОК отличи българските призьори от завършилите наскоро Европейски мастърс игри.

В третото издание на форума, който се състоя в Ница (Фра) участваха над 50 ветерани от Българска мастърс федерация. Нашите спортисти, които стартираха в три вида спорт – лека атлетика, бадминтон и стрелба с лък, спечелиха общо 34 медала (18 златни, 11 сребърни и 5 бронзови). От тях 13 златни отличия донесоха лекоатлетите, 5 добавиха бадминтонистите. Отличното представяне на българите допълниха останалите ни състезатели, които се класираха от 4-то до 7-мо място в своите дисциплини. По този повод БОК награди със златна и сребърна значки всички наши медалисти и класиралите се на престижни места.

Призовете бяха връчени на церемонията в Гранд хотел София от председателя на БОК Стефка Костадинова, зам. председателя на БОК проф. Пенчо Гешев, ген. секретар Белчо Горанов, двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева и други наши изтъкнати спортисти и деятели. Кратко за състезанията разказа олимпийската шампионка Здравка Йорданова, президент на Българската мастер асоциация.

„Поздравявам ви за големите успехи и ви уверявам, че вие сте сред тези, които правят българите горди и силни като нация. Вие сте и пример за младите спортисти, възхищавам се на вашия дух и професионализъм, желая ви здраве и още много победи“, заяви в приветствието си към присъстващите Стефка Костадинова. Наред с благодарностите, всеки един от наградените спонтанно обещаваше на следващите игри да се представи по-добре. В края, пред общата снимка за спомен, обещанията дори бяха написани на платното до емблемата на БОК.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване