11/04/15 10:25
(http://pik.bg)

Бъчварова заминава в чужбина, няма да участва в блиц контрола

Бъчварова заминава в чужбина, няма да участва в блиц контрола

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова няма да участва в блиц контрола в Народното събрание днес. Нейното отсъствие става на фона на масовите протести на полицаи в цялата страна. Причината за отсъствието на Бъчварова е задгранична командировка, съобщи БНР. В 12 часа в блиц контрола ще участват премиерът Бойко Борисов и трима министри. Точката за искането на имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов е изместена от първа на шеста.

Припомняме, че лидерът на “Атака” Волен Сидеров е депозирал устен въпрос към вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова. Това е станало в сряда рано сутринта, часове преди Народното събрание да се произнесе по искането на главния прокурор за сваляне на имунитета на Сидеров. Той е поискал информация за случилото се пред НАТФИЗ. Партийният лидер и няколко негови депутати нахлуха за втори път във висшето учебно заведение часове след края на първия тур на местните избори на 25-ти октомври. Заради спонтанно събралите се граждани пред НАТФИЗ и блокирането на улица “Раковски”, полицията принудително изведе Сидеров. Това става в присъствието на вътрешния министър Румяна Бъчварова, главния секретар на МВР Георги Костов и началника на СДВР Младен Маринов. Докато Сидеров бе държан от полицаи, гражданин му нанесе удар в лицето. По-късно лидерът на “Атака” бе отведен в Първо РПУ и освидетелстван в “Пирогов”. Не е ясно дали Сидеров ще може да зададе въпроса си, защото има вероятност лидерът на “Атака” да бъде арестуван, ако Народното събрание вземе разрешение за това.

Очакванията са в следващите часове депутатите да гласуват решения по искането на главния прокурор за сваляне имунитетите на Волен Сидеров и Десислав Чуколов, както и за тяхното задържане. Причините са скандалите, които двамата провокираха в магазин за цигари и алкохол и първото нахлуване в НАТФИЗ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване