11/04/15 15:43
(http://pik.bg)

Бюлетините в Добрич, без второ преброяване

Бюлетините в Добрич, без второ преброяване

Административният съд в Добрич отхвърли искането за повторно преброяване на бюлетини от вота за общински съветници, съобщиха от съда. Делото е образувано по жалби на "Движение 21" и ГЕРБ, които оспорват резултатите от изборите с мотива, че има нарушения в изборния процес. Съдът е отказал бюлетините да бъдат броени отново, аргументирайки се с конституционно решение.

Според съда в протокола на секционна избирателна комисия, визирана в жалба, липсват възражения на застъпник, член на секцията или избирател, каквито би трябвало да има. Нови жалби на неуспели кандидати за общински съветници в Добрич ще бъдат присъединени към делото, което ще продължи на 9 ноември. В новоизбрания Общински съвет в Добрич ГЕРБ има 17 общински съветници, Реформаторският блок - 8, БСП - 6, по два мандата спечелиха АБВ, ВМРО, НФСБ, "Атака" и ДПС, припомня БТА. Кандидатската листа на "Движение 21" получи 2,07 на сто от вота на избирателите на 25 октомври в Добрич.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване