11/04/15 01:55
(http://pik.bg)

Джаз под тепетата

Джаз под тепетата

"Пловдив джаз фест" 2015 започна на 2 ноември с концерт на носителя на Грами Кърт Елинг навръх рождения му ден. Един от водещите съвременни джаз вокалисти има номинация за голямата музикална награда за всеки свой албум. На 3 ноември бе единствената инструментална вечер на фестивала, JP3 представят новия си албум „Between the worlds". Преди тях на сцената ще бъдат Октет Пловдив, формация, която бе създадена специално за фестивала, по идея на пианиста и композитор Мирослав Турийски. Той ще бъде автор на музиката, която октетът ще представи за първи път пред гостите в залата на Дом на културата „Борис Христов".

Четири дами на джаза ще излязат на сцената на 4 ноември - Хилда Казасян, Белослава, Андрония Попова-Рони и Мирослава Кацарова. В съвместния си концерт всяка от тях ще представи по няколко джаз пиеси, аранжирани от Христо Йоцов за предстоящата фестивална вечер. За първи път едни от най-обичаните гласове на българския джаз ще звучат заедно и ще докоснат публиката до разнообразието и свободата като изразно средство, характерни за всички течения в джаза. Вечерта ще завърши с общо изпълнение на четирите. На 5 ноември на сцената на Дом на културата "Борис Христов" излиза праправнучката на Толстой - една от най-добрите европейски джаз певици в момента - Виктория Толстой. Глас и пиано, това ще бъде концертът съвместно с шведския пианист Якоб Карлсон. Двамата ще представят последния си съвместен проект „A Moment Of Now", който съдържа 14 вълнуващи интерпретации на джаз, поп и рок песни Последният концерт от програмата на фестивала ще срещне публиката с боса нова певицата Росалия де Соуса. Репертоарът на огнената изпълнителка включва класически бразилски композитори. На фестивалната сцена ще видим и Southwick, Bee Bop Cafe, Павел, Skiller, Логозаров трио, Бразил акустик. За почитателите на джаза в рамките на паралелната програма има специална вечер на писателите, изкушени от джаза, а за най-паметливите Томас Спространов ще представи стари и златни парчета отпреди десетилетия. Директор на фестивала е певицата Мирослава Кацарова, която представя програмата.

Публикувана на 11/04/15 01:55 http://pik.bg/джаз-под-тепетата-news429289.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване