11/04/15 07:57
(http://www.klassa.bg/)

Дрон ще доставя услуги

 Alphabet, новата холдингова компания на Google, има за цел да стартира услуга за доставки с безпилотни самолет през 2017 г. Проект Wing бе представен за първи път от изследователския отдел на Google X миналата година и според Ройтерс, ръководителят на проекта Дейвид Вос разкри насрочена дата за пускането му вчера във Вашингтон.


Говорейки за спогодбата за контрол на въздушния трафик във Вашингтон, Вос е заяви, "Нашата цел е да има търговска дейност готова и работеща през 2017 г." В допълнение, той каза, че система за идентифициране на операторите на безпилотни самолети и държането на безпилотни летателни апарати на разстояние от други въздухоплавателни средства в контролирани въздушни пространства, може да се създаде в рамките на 12 месеца.

Ройтерс също така разкрива, че Вос води преговори с Федералната авиационна администрация и други заинтересовани страни за създаването на система, която по същество ще извършва контрол на въздушното движение за безпилотни летателни апарати, които ще използват "клетъчни и интернет технологии, за да координира полетите на БЛА на височина под 152 м."

Обмисля се 20 декември като датата, до която безпилотния самолет ще бъде регистриран, преваейки първата стъпка към пълна РВД система за безпилотни летателни апарати.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване