11/04/15 07:56
(http://www.klassa.bg/)

НАСА търси обяснение на странни формации

 Любителите на космоса са завинаги зашеметени и изумени от нещата, които НАСА открива във Вселената, но някои дни, агенцията разкрива какво става тук, на Земята. НАСА пусна снимки на някои любопитни формации в земята в Казахстан и учени дори от космическата агенция не са сигурни какво представляват. Формациите, известни като Steppe Geoglyphs, се смята, че са на около 8000 години и НАСА се надява, че изображенията ще помогнат да се разкрие мистерията на странните формации.

 

Geoglyphs се състои от най-малко 260 дизайна, които са издълбани направо в земята, които съдържат малки могили от пръст събрани във форми и схеми. Има площади, пръстени, и форми на пречупени кръстове. Моделите за първи път са открити през 2007 г. от един икономист и ентусиаст археолог на име Дмитрий Дей, които попаднали на любопитните черти по случайност, докато търсел пирамиди в Google Earth.

През следващите години, след първоначалното откритие, казахстанските служители не са инвестирали много усилия, за разнищване на мистерията зад странните образувания. Любопитните хора от НАСА вече са се присъединили към търсенето на информация, до голяма степен, защото се вярва, че историята за формирането на geoglyphs ще ни даде по-широко разбиране за древните хора.

Например, районът около формациите той е известен като територия за лов през каменната ера. Въпреки това, учените не мислят, че номадските народи от този период от време са оставали на едно място достатъчно дълго, за да създадат такива сложни и отнемащи време структури. В този момент, никой не знае дали формациите имат практическа цел или са единствено художествено изразяване. Досега въпросите и теориите далеч надхвърлят всички заключения, които могат да бъдат подкрепени от солидни доказателства, но може би във времето, ще научим повече за тези странни модели, виждани само от небето.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване