11/04/15 15:26
(http://pik.bg)

Петима мъже от София и Петрич са участвали в превеждането на хора през държавната граница

Петима мъже от София и Петрич са участвали в превеждането на хора през държавната граница

Петима мъже от София и Петрич са участвали в превеждането на хора през държавната граница. Това съобщиха от Главна дирекция ’’Гранична полиция’’. Вчера на територията на София и Петрич е проведена съвместна полицейска операция с участието на служители от ГД ’’Гранична полиция’’, ГД ’’Национална полиция’’, РДГП - Смолян и ГПУ Петрич под ръководството на Специализираната прокуратура.

В хода на работата по досъдебно производство на ГПУ Петрич е установена организирана престъпна група. Тя е била създадена за превеждане през държавната граница на групи и отделни лица.

С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура за 72 часа са задържани и привлечени в качеството на обвиняеми петима мъже: И.Г. и Г.В. от София и Б. А, Т.М. и П.М от Петрич. Те са съпричастни в превеждането през границата с Гърция на избягалите на 30.04.2014 г. от софийския затвор Н. Н. на 48 г. от Перник с прякор ’’Шатката ’’ и гватемалският гражданин Х. М на 49 г. Н.Н. е бил осъден за убийство, а Х. М. – обвиняем за участие във въоръжен грабеж.

И в момента двамата се издирват от Интерпол. С разрешение на съдия от Специализирания наказателен съд са извършени претърсване на жилища и автомобили, както и лични обиски на участниците в организираната престъпна група. Иззети са компютърни конфигурации, мобилни телефони, един брой боеприпас, за който е назначена експертиза, метално устройство, наподобяващо заглушител.

Продължава работата по изясняването на престъпната дейност на петимата задържани.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване