11/04/15 16:40
(http://pik.bg)

ПИК TV: Хао Пинг: Сътрудничеството между Китай и ЮНЕСКО е сътрудничество между Китай и България

ПИК TV: Хао Пинг: Сътрудничеството между Китай и ЮНЕСКО е сътрудничество между Китай и България

ЮНЕСКО е много важна организация в системата на ООН и играе все по-важна роля, поради това привлича вниманието на държавите членки на световните организации.

Това заяви председателят на 37-ата генерална конференция на ЮНЕСКО Хао Пинг, чийто мандат изтече на 3 ноември. Председателят Хао остава в организацията като ще заеме поста представител на Китай в Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО, предават специалните пратеници на БГНЕС в Париж Цветана Арангелова и Огнян Пачев.

Днешното развитие и ролята на ЮНЕСКО в международната общност се дължи изключително много на г-жа Ирина Бокова. Когато говорим за сътрудничеството с нея и за сътрудничеството между Китай и ЮНЕСКО не може да не говорим и за сътрудничеството между Китай и България, отбеляза председателят Хао. Той изнесе реч пред 38-ата Генерална конференция на ЮНЕСКО, която се провежда в Париж. Председателят Хао отбеляза, че през последните две години китайският президент Си Цзинпин е посещавал ЮНЕСКО, имал е срещи с генералния директор на организацията и е писал благодарствени писма във връзка с дейности, осъществявани от нея, което допълнително насърчава сътрудничестото между Китай и ЮНЕСКО.

Последните две години бяха тестови период за ЮНЕСКО поради липсата на значителни ресурси и финансови възможности. Необходимо е да се насърчават реформите на организацията и аз научих много по този въпрос именно от г-жа Ирина Бокова. Ето защо казвам, че тя е водеща жена, лидер на организацията и през последните две години ние убединихме усилията си, за да продължим реформите напред. Те са изключително важни, но също така има и много предизвикателства, отбеляза Хао Пинг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване