11/04/15 14:27
(http://pik.bg)

Протестиращ полицай: Бъчварова е пиар. Това, което предлагат, „фактически е пряка дискриминация спрямо бъдещите служители на МВР"

Протестиращ полицай: Бъчварова е пиар. Това, което предлагат, „фактически е пряка дискриминация спрямо бъдещите служители на МВР"

Недоволни полицаи блокираха Орлов мост в столицата, движението е спряно. Служителите на полицията се разхождат по кръстовището между светофарите, една част от тях потеглиха към кръстовището на СУ "Св. Кл. Охридски". Протестът е мълчалив, повечето отказват да говорят пред медиите.

Един от полицаите каза, че няма да отстъпят по никакъв начин. Това, което им предлагат, по думите му, „фактически е пряка дискриминация спрямо бъдещите служители на МВР”. Той припомни, че все още не е оттеглен проектът за бюджет. Бъчварова е пиар, добави полицейският служител.

По-рано днес премиерът Борисов заяви след среща с вътрешния министър Румяна Бъчварова и финансовия Владислав Горанов, че социалните придобивки за полицаите остават, а се ограничават само за новопостъпилите служители в МВР.

Полицаите стигнаха до сградата на Народното събрание и застанаха откъм БАН Те хвърлят жълти стотинки пред на жълтите павета и скандират „боклуци”. От време на време някой се провиква „мишоци”. Един от протестиращите остави карамфил на жълтите павета под съпровода на бурни аплодисменти. На плочките са поставени и свещички.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване