11/04/15 10:20
(http://pik.bg)

Сидеров пита Бъчварова за нахлуването му в НАТФИЗ в нощта на изборите

Сидеров пита Бъчварова за нахлуването му в НАТФИЗ в нощта на изборите

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров е депозирал устен въпрос към вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова. Това е станало в сряда рано сутринта, часове преди Народното събрание да се произнесе по искането на главния прокурор за сваляне на имунитета на Сидеров, предаде БГНЕС.

Сидеров иска информация за случилото се пред НАТФИЗ. Партийният лидер и няколко негови депутати нахлуха за втори път във висшето учебно заведение часове след края на първия тур на местните избори на 25-ти октомври. Заради спонтанно събралите се граждани пред НАТФИЗ и блокирането на улица “Раковски”, полицията принудително изведе Сидеров. Това става в присъствието на вътрешния министър Румяна Бъчварова, главния секретар на МВР Георги Костов и началника на СДВР Младен Маринов. Докато Сидеров бе държан от полицаи, гражданин му нанесе удар в лицето.

По-късно лидерът на “Атака” бе отведен в Първо РПУ и освидетелстван в “Пирогов”. Не е ясно дали Сидеров ще може да зададе въпроса си, защото има вероятност лидерът на “Атака” да бъде арестуван, ако Народното събрание вземе разрешение за това. Очакванията са в следващите часове депутатите да гласуват решения по искането на главния прокурор за сваляне имунитетите на Волен Сидеров и Десислав Чуколов, както и за тяхното задържане.

Причините са скандалите, които двамата провокираха в магазин за цигари и алкохол и първото нахлуване в НАТФИЗ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване