11/04/15 14:48
(http://pik.bg)

Служители на МВР в Шумен протестираха в обедната си почивка

Служители на МВР в Шумен протестираха в обедната си почивка

Шуменски полицаи, служители на Съдебна охрана и пожарникари протестираха днес в обедната си почивка пред сградата на ОД на МВР. Те изразиха недоволството си срещу обсъжданите промени, отнасящи се за социалните придобивки на работещите в сектора.

Не са предвидени протестни акции, нарушаващи закона. Гражданите на Шумен не са ни виновни с нещо, за да "затваряме града" и да блокираме улици, каза пред журналисти председателят на шуменското синдикално дружество на служителите в МВР Стефан Гочев. По думите му протестът в Шумен ще продължи до петък, във времето на обедна почивка на полицаите.

Директорът на ОД на МВР в Шумен Ялчън Расим благодари на колегите си, че изразяват недоволството си, без да нарушават обществения ред и уточни, че е съпричастен с тях. По думите му в шуменската полиция е пристигнало обръщение на главния секретар на МВР, в което обявява позицията на премиера, че няма да има промяна в 20-те заплати при пенсиониране на полицаите, които са в заварено положение, а промяната ще важи само за новопостъпилите служители в системата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване