11/04/15 17:20
(http://pik.bg)

СТРАНАТА ВРИ И КИПИ! Полицаи от всички краища излизат по улиците тази вечер! Военните също на бунт! Има ли граници наглостта на Бъчварова и Ненчев?!

СТРАНАТА ВРИ И КИПИ! Полицаи от всички краища излизат по улиците тази вечер! Военните също на бунт! Има ли граници наглостта на Бъчварова и Ненчев?!

Страната ври и кипи! Полицаи от цялата страна излизат по улиците, за да изразят недоволството си! Засега 9 областни дирекции на МВР се включват в протестите тази вечер, в четвъртък и петък. Очаква се и още дирекции да се включат. Това заяви пред журналисти Галентин Грозев от синдикален алианс „Сигурност” в МВР. 

Протестите навсякъде са с начален час 18:00 часа. Протестът в столицата ще бъде от 18:00 до 19:00 часа на автогара „Овча купел”. На страницата на синдикален алианс „Сигурност” в МВР в социалната мрежа всеки може да се информира къде ще има протести. 

Протестите, които организираме не са спонтанни. Извън тях, обаче може би ще се организират други, за които не носим отговорност, уточни Грозев след срещата с вътрешния министър Бъчварова. 

„За пореден път предложихме конкретно на министър Бъчварова на основание Чл. 82 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание вносителят-Министерски съвет да оттегли законопроекта за държавния бюджет. Да се вкара нов проект за бюджет без параграф от 10 до 16. Тогава ще прекратим протестите. Докато този проект стои с тези параграфи няма как да се съгласим”, категоричен бе той. 

Ние сме обикновени граждани в извън работно време, които заявяват гражданската си позиция, увери още Грозев. 

В същото време стана ясно, че военните също стягат протест по примера на колегите си от МВР. Те се организират във "Фейсбук". В няколко града вече са организирани блокади.

В 18:00 ч. излизат военнослужещите от ВМС, като срещата все още се уточнява, но най-вероятно ще последват полицейското шествие към Аспаруховия мост. В същия час излизат и военнослужещите от Гарнизон Пловдив, като срещата ще е пред сградата на ДНА - Пловдив, а след това военните ще последват протеста на полицаите.

В същия час в момента се организират протести в София, Карлово, Русе и Бургас, съобщава pan.bg.

Ето какво се споделят те във Фейсбук: ПРИЗИВ ОТ ВОЕННИТЕ: Господа военнослужещи на Българската армия. Нека днес в 18.00 часа в градовете, в които сме, да излезем и да подкрепим полицейските протести! Във Варна и в Пловдив излизаме! Очакваме и вас - пред сградите на ДНА във всеки град!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване