11/04/15 00:10
(http://pik.bg)

Шефът на Синдиката на МВР Валентин Попов: Чашата преля

Шефът на Синдиката на МВР Валентин Попов: Чашата преля

Проблемът не са 10-те заплати, не са и 10-те дни отпуски. Проблемът е в нещо друго – това просто е капката, която преля чашата. Проблемът е, че ние вече не се чувстваме сигурни, ние – служителите в сектор „Сигурност” не чувстваме никаква лична сигурност, каза в предаването "Часът на Милен ветков" на Нова телевизия Валентин Попов, пресдедател на Синдиката на служителите в МВР.

 

"Ако за министър Горанов 10 хил. са пари за семки за един поличай не са. Ние не можем да планираме не живота на децата си, а собствения си и то не за година, а за месеци напред. Е, това преля чашата. Не приемаме аргументите, с които се прави тази реформа. Вече се говори, че около 10 000 служители могат да напуснат системата. Не ми се мисли, какво ще се случи тогава. Това ще бъде ужасна щета за министерството, това ще бъде ужасна щета за всички български граждани. Дори половината от тях да напуснат, а не трябва да се забравя, че това са хората, които вършат истинската работа. МВР няма да се оправи от този удар с години. Това представлява риск не само за националната сигурност, но и за борбата с престъпността. Рискът е огромен", поясни Попов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване