11/05/15 02:24
(http://pik.bg)

МО предупреди военните да не предприемат "прибързани действия"

МО предупреди военните да не предприемат "прибързани действия"

Участниците в днешния извънреден Съвет по отбрана апелираха към военните да не предприемат прибързани действия. На извънреден Съвет по отбрана, свикан от министър Николай Ненчев, ръководството на министерство на отбраната, Щабът по отбраната, Съвместното командване на силите и командирите на видовете въоръжени сили – Сухопътни войски, Военновъздушни сили и  Военноморски сили, приеха следното становище:

"Постигнатият напредък днес ни дава добра база да запазим стабилността и перспективата във военната професия. Утре министърът на отбраната започва консултации с всички парламентарно представени политически сили за подкрепа на изразеното становище. Министър Ненчев, заедно с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов, ще запознаят и Комисията по отбрана в Народното събрание със становище-оценка за негативните последици от предложените изменения.

Политическото и военното ръководство ще направят всичко възможно да отстояват интересите и да обезпечат работата и ежедневието на всички заети в сектор „Отбрана“, както и да доведат до стабилност и предвидимост в тяхната служба.

Членовете на Съвета по отбрана, представляващи висшия команден състав на въоръжените сили,  призовават военнослужещите и работещите в сектора да останат гарант за националната сигурност и стабилност на държавността в днешната силно влошена международна обстановка. Апелираха и да не предприемат прибързани действия, които биха довели до обществено напрежение и уронване престижа на армията". 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване