11/05/15 02:53
(http://pik.bg)

Праг от 10 000 лв. за плащане в брой

Праг от 10 000 лв. за плащане в брой

Таванът за плащанията в брой да падне до 10 хил., а не до 5 хил. лв., както се предлага във внесените от кабинета промени в данъчните закони. За това настояват депутати от Реформаторския блок (РБ) и от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), стана ясно на заседание на икономическата комисия към парламента.

Според депутата от РБ Румен Христов трябва да се направи бавна стъпка. Той обясни, че в Австрия и Германия няма ограничения за кешови плащания, информира "Стандарт". По думите му таванът на плащанията трябва да бъде намален от сегашните 15 000 лв. на 10 000 лв., за да се види какъв ще бъде ефектът, а след година може да се намали още. От 15 000 лв. на 5000 лв. е прекалено рязък скок, смятат и от АИКБ.

Депутатите се противопоставиха и на облагането с данък на незастроена или пустееща земеделска земя. Румен Христов, който е и председател на парламентарната комисия по земеделието, обясни, че така ще се ощетят възрастните хора, които са в най-тежко финансово състояние - те ще трябва да плащат допълнително данъци.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване