11/06/15 08:50
(http://www.klassa.bg/)

Facebook обяви, че има над 1.5 милиарда месечни потребители

 Facebook продължава да расте. Най-голямата социална мрежа обявява, че вече има 1.55 милиарда активни потребители месечно, което е 14 процента увеличение за една година, пише NBC News. 1.39 милиарда използват услугата чрез мобилни устройства. Новото постижение на Facebook означава, че повече от един от всеки петима души на планетата се регистрира в мрежата и я използва най-малко веднъж месечно. Мрежата вече има средно малко над 1 милиард потребители дневно.
Последните данни за потребителите на Facebook са публикувани в тримесечния доклад за приходите на компанията. Увеличаването на постъпленията й за тримесечието с 40.5 процента надхвърля очакванията. Добрият резултат се дължи и на стартирането на нови рекламни услуги, както и на обновяване на мобилното приложение.
Facebook съобщава, че за третата четвърт печалбата на дял е 57 цента при приходи от 4.5 милиарда долара. Постъпленията от реклами - най-голямата част от продажбите на Facebook, са скочили с 45 процента до 4.3 милиарда. От тях 78 на сто са от мобилни реклами, като през миналата година мобилните реклами са съставлявали 66 процента.
Facebook отчита сериозен растеж в публикуването на видео клипове. Основателят и изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг посочва, че в момента във Facebook се публикуват 8 милиарда видеоклипове всеки ден, които се гледат от над 500 милиона потребители.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване