11/06/15 07:46
(http://www.klassa.bg/)

Jetmen лети до A380

 Виждали сма швейцарския смелчага Ив Роси известен още като Jetman да лети с джет крилото си от въглеродни влакна над Rio, а над Дубай с неговото протеже Винс Рефе. Най-новото видео от най-безстрашните авиатори показва Роси и Рефе да споделят небето с нещо малко по-голямо - Emirates A380 самолет. За пореден път, полетът се извършва над силуетите на Palm Jumeirah и небостъргачите в Дубай. Можем да си представим какво сърцебиене докарва дуото на пилота на A380 , тъй като те ловко маневрират около самолета.
Може да изглежда като луда каскада, но всичко е внимателно режисирана хореография. Летайки при само 1.200 метра, "само" за самолета, това е доста високо за летящи хора. A380 не е по-различен от реактивни крила, носени от пилотите все пак. Emirates изпомпва над 31 тона тягата от всеки двигател с максимална скорост от 490 възела, докато 40-те килограма тяга и 170-те възела на крилото изглеждат като лек ветрец.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване