11/06/15 08:01
(http://pik.bg)

Береану: Румънците протестират срещу прогнилата система и хората, които искат да печелят пари чрез власт

Береану: Румънците протестират срещу прогнилата система и хората, които искат да печелят пари чрез власт

Протестите в Румъния са срещу самата политическа класа, която съществува само в свой интерес. Хората се питат – ако не си крадец, няма да стигнеш до кмет, хората от това нещо се възмутиха в северната ни съседка, каза журналистът Владо Береану в ефира на ТВ7.

Поведението на политиците, което се вижда и в България, е много нагло. Ако си обвинен в корупция трябва да се оттеглиш от поста си, а не да твърдиш, че си невинен до доказване на противното, това не е морално, смята той.

Бюджетът на прокуратурата в Румъния беше намален, за да може да не си вършат работата тези хора. В Румъния е много лесно да те вкарат в затвора, но по никакъв начин не могат да ти вземат парите, каза Береану. В Румъния нямаше агитки и разни други провокатори в тези протести, няма и политици, които се опитват да яхнат протеста. Единственият срещу, когото не вика тълпата е президента. Той е доста муден. Тази фигура трябва сега да се прояви и да въведе ред, каза журналистът.

Политиците много ще се зарадват на успокоението, което се видя сега в обществото, вчера протестираха едва 13 хиляди души. Много трудно може да се смени политическата класа, поне едно, две поколения са нужни, за да се промени нещо, категоричен е Владо Береану. Някой държави са имунизирани от подобни изблици на обществото, коментира положението в България журналистът. Не знам кога ще има подобно нещо и у нас, завърши той.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване