11/06/15 20:14
(http://www.dnevnik.bg/)

Бившият депутат от ГЕРБ Здравко Димитров отново става областен управител на Пловдив


Здравко Димитров е новият областен управител на Пловдив, съобщи в града премиерът Бойко Борисов, който присъства на церемония, на която пловдивската пожарна получи дарение от Канада – контейнер с термично облекло за пожарникарите.

"Новият областен управител на Пловдив е Здравко Димитров и заедно с кмета Иван Тотев ще работят в мир за благото на пловдивчани", обяви Борисов.

Не беше съобщена за причината за рокадата. В момента областен управител на Пловдив е Розалин Петков. Той пък по информация на "Дневник" ще стане заместник-кмет.

От Министерски съвет няма съобщение за назначаването на новия областен управител каквато е обичайната практика в такива случаи.

"Виждате дори непримирими врагове, които събираме с владиката. Ако не работите за благото за Пловдив, дядо Николай ще ви накаже", обяви премиерът Бойко Борисов, имайки предвид кмета на Пловдив Иван Тотев и Здравко Димитров, които бяха конкуренти на отминалите местни избори.

В конфликта между "непримиримите врагове" се беше включил по време на предизборната кампания и митрополит Николай. Той подкрепи Здравко Димитров и беше на път да анатемоса Иван Тотев заради искането му църквата също да плаща таксата "смет".

По времето на първия кабинет "Борисов" отново Димитров беше областен управител на Пловдив. Тогава с кмета на града Иван Тотев двамата имаха пререкания. През 2012 г. Димитров беше махнат от поста.

В края на юли Здравко Димитров беше изключен от парламентарната група на ГЕРБ, но остана член на партията и като депутат гласуваше в синхрон с бившите си колеги. Причината за изключването беше заявката му да се кандидатира за кмет на Пловдив срещу Тотев. На изборите той беше подкрепен от коалиция, към която се присъедини и Реформаторският блок.

Сега на мястото му в Народното събрание трябва да влезе следващият в листата на ГЕРБ и така партията ще запази броя си депутати - 94.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване