11/06/15 18:08
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Разпоредих днес над 3,5 милиона лева да влязат целево в МВР

 Днес съм разпоредил целево над 3,5 млн. лв. да влязат в МВР. Те са за ремонт на автопаркове, на 32 автопарка, за гориво, за принтери, компютри, климатици и за всичко необходимо, защото аз внимателно слушах от какво се оплакват някои от протестиращите полицаи. Искам да кажа, че още 180 млн. са дадени, с които се актуализира бюджетът за заплати в МВР. Ако това е причина да искат да събарят държавата, да продължават с протестите. Това каза в Пловдив в Противопожарна служба премиерът Бойко Борисов.
Той отново изброи направеното по време на мандата от неговото правителство и стопеният дефицит, оставен в наследство от правителството на Пламен Орешарски. Каза, че за пенсионерите за Великден и за Коледа освен предвидените надбавки са предвидили още 50 млн. повече. 

„Днес се разпоредих 200 млн. лв. да отидат при специализираните полицейски сили за подновяване на автопарковете им, за закупуване на автомобили, микробуси и автобуси. Ако вие, полицаите и пожарникарите, допуснете да ви използват срещу направеното от нас, вие сами ще си носите греха. Виждате, непримирими врагове като кмета на Пловдив Иван Тотев и като Здравко Димитров, чиято заповед за областен управител разписах днес, аз ги събирам и ако не работят заедно за благото на Пловдив, Дядо Николай ще ги накаже”, обърна се Борисов към пловдивския митрополит. 



В града по тепетата той присъства на голямо дарение, осигурено от новия областен управител, което дойде от Канада. Дарението е 1 500 модерни униформи за пожарникарите.

След като митрополитът освети огнеборците и новите им придобивки, Борисов покани владиката да освети новата спортна зала „Колодрума”.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване