11/06/15 11:29
(http://pik.bg)

Владисав Горанов: Нямам никакъв достъп до доклада за КТБ

Владисав Горанов: Нямам никакъв достъп до доклада за КТБ

Днес министърът на финансите Владислав Горанов отговаря на въпроси относно казуса КТБ. Мартин Димиров поиска от Горанов информация за лицата, които са замесени във фалита на банката и да се покажат поименно, защото има опасност същите тези хора да продължават да работят в банковата сфера и така да я застрашават.

„Реформаторите настояват за международно разследване, защото това е най-голямото източване на банка в новата история. Искаме списък на замесените лица и да ги видим. Ами ако тези хора и сега взимат решения свързани с банки и взимат важни решения. Искаме информацията да е публична”, каза от трибуната Димитров.

Горанов обясни, че самият той няма достъп до този доклад, защото той е в ръцете на синдиците, които все още правят разследване и това е причината подобна информация да не се оповестява.

„Ако направим обявление кои са хората които седят зад КТБ и потърпевшите да си потърсят правата по съдебен път и ще ощетят кредиторите. За да продължим мога да кажа, че момента в който има окончателно одобрение на синдиците на КТБ може да се изготви извадка от него, която по форма и съдържание трябва да се съгласува с „Аликс Партнерс”, ние ще покажем публично тази извадка. Аз не разполагам с този доклад, защото не е финализиран”, каза Горанов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване