11/06/15 17:10
(http://pik.bg)

Вселенският патриарх Вартоломей І пристига на официална визита у нас

Вселенският патриарх Вартоломей І пристига на официална визита у нас

На 7 ноември по покана на Българския патриарх Неофит и Високопреосвещените синодални митрополити на официално мирно посещение в България ще пристигне Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей І.

Той ще е придружаван от Драмския митрополит Павел, Адрианополския митрополит Амфилохий и др. Официалната визита на Вартоломей ще продължи до 10 ноември т.г. – включително, съобщават от БПЦ.

На 8 ноември – Архангеловден, Вселенският патриарх Вартоломей ще бде посрещнат от патриарх Неофит пред катедралата „Св. Александър Невски“ в 9.00 ч. След това ще бъде отслужена Съборна св. Литургия, възглавена от двамата патриарси.

По обяд двамата патриарси ще имат среща-благослов с деца на загинали служители от системата на МВР и талантливи младежи.

Всебленският партриарх ще бъде удостоен с научно звание „Доктор хоронис кауза“ в Голямата зала на Българската академия на науките.

Президентът Росен Плевнелиев ще приеме Вартоломей като го посрещне пред сградата на президентството, а по-късно двамата проведат среща „на четири очи“. Плевнелиев ще награди Вселенския патриарх с най-високата държавна награда – Орден „Стара планина“ – I-ва степен.
Вечерта Вселенският патриарх Вартоломей ще даде пресконференция за представители на български и чуждестранни средства за масова информация в зала „София“ на Гранд хотел „София“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване