11/06/15 21:57
(http://www.dnevnik.bg/)

Горанов: Орязването на придобивките в сектор "Сигурност" не е реформа


Реформата е причината, а бюджетът е поводът да се предложи орязването на социалните придобивки в сектор "Сигурност". Това обяви в предаването "Панорама" по БНТ министърът на финансите Владислав Горанов.

Според него дори предложението му не може да се нарече реформа, а заявка, че бюджетът на силовите ведомства е небалансиран и това трябва да се промени.

От думите му се разбра, че правителстовто няма да направи следващи отстъпки от вече обявените, но това може да се случи през депутатите в Народното събрание между първото и второто четене на проектозакона за бюжета за 2016 г.

Горанов посочи, че повдигането на дебата за финансите в сектор "Сигурност" и полезно за обществото. Допълни, че много години са замитани под килима проблемите в България и ако това не се е правело, нямаше да се стигне до банковата криза и проблемите в отделни бюджетни сектори.
Не е важен начинът, а как се правят реформите, обясни Горанов на питане за начина, по който на практика в тайна от обществото направи предложението за орязването на социалните придобивщи на полицаи и военни. Допълни, че основната част от техните разходи са за заплати, а са лишени от възможност да се инвестира в условия на труд, техника, въоръжения.

На практика се получава огромен бюджет и съмнения у обществото за качеството на работа на сектора.

Горанов на няколко пъти подчерта, че протестът е нормален начин да се изрази мнение към нещо, което се предлага. Според него това

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване