11/06/15 12:19
(http://pik.bg)

Горанов: Реформите са трудни, но нищо не е решено за полицаите

Горанов: Реформите са трудни, но нищо не е решено за полицаите

Министър Горанов се осмели да отговори на въпросните на журналисти за ежедневните протести на полицаите.

„Ние направихме значителни отстъпки от първоначални вариант, има дебат, но е трудно. За никой не е, „е структурата на бюджета беше изместена така, че тези хора работят в изключително мизерни условия. И ние искаме да им дадем някакъв ресурс за да имат необходимите условия за нормална работа. Окончателното решение ще бъде взето в парламента и нищо не е предрешено.

Протестът на полицаите е нормален, друг е въпроса формата и начина. В бъдеще или за сега предстои да бъде изменен. Увеличението на техните заплати ще става в зависимост от възможностите на бюджета. Не мисля, че отпуските са голяма тема, по една или друга причина, те не успяват да се ползват и натоварват бюджета.

Реформите са трудни и началото за тях е трудно. 20 те заплати действат и призовавам полицаите да не напускат, въпреки че пазара на труд ни е добър, но едва ли е толкова лесно да се намери”, каза Горанов относно бюджета за МВР и последвалите протести. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване