11/06/15 16:24
(http://pik.bg)

Грандиозен скандал разтресе БСП в Бургас! Вижте какво се случи!

Грандиозен скандал разтресе БСП в Бургас! Вижте какво се случи!

Седем неуспели да влязат в ОбС кандидати от листата на БСП-Бургас са подали като частни лица обща жалба в Административния съд, с която искат да се проверят преференциите в пуснатите за партията им бюлетини, съобщава Флагман.бг. Жалбата е подадена чрез ОИК в понеделник и е подписана от Чанко Мирчев, Тодор Ненов, Христана Маринова, Георги Стоянов, Йордан Георгиев, Живко Господинов и Женя Илиева.

Първите двама изпаднаха от водещите места в листата и на тяхно място влязоха Стоян Колев и Кирил Петков с преференциален вот.

Скандалът  в общинската организация на БСП е бил страшен миналата седмица, когато из града са се понесли слухове за манипулиране на гласовете при преброяването на преференциите. В секции, където са гласували цели семейства и са пускали преференциално изобщо не са били отразявани.
„Преди да входираме жалбата в съда молихме общинския лидер Евгений Мосинов да подпише от името на партията, но той до последно увърташе. Едва към 17 часа в понеделник, 2 ноември, броени минути преди крайния срок, склони да сложи подпис и да я внесем с допълнителното искане, че като желаем освен да се провери броенето на преференциите ни, така също да се преброят и бюлетините за БСП – валидни и неваидни, каза един от жалбоподателите.

Делото ще се гледа  понеделник, 9 ноември в 13,30 часа в Административния съд на Бургас. Обединено е с жалбите на БДЦ и Народен съюз.

БСП вкара в ОбС на Бургас петима, водач е областният шеф Николай Тишев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване