11/06/15 13:36
(http://pik.bg)

Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Иновациите ще доведат по-голям растеж, по-качествени услуги и по-голяма конкурентоспособност

Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Иновациите ще доведат по-голям растеж, по-качествени услуги и  по-голяма конкурентоспособност

Създаването на нови правила, регулиращи иновативните онлайн платформи в дигиталната ера, е неизбежно, но само след внимателен анализ на вече съществуващата регулаторна рамка. Подкрепата за сектора на иновациите е изключително важна, тъй като иновациите означават по- голям растеж, по-качествени услуги, по-голяма конкурентоспособност.

Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, която беше един от основните говорители на Годишното събрание на Европейската асоциация на телекомуникационните оператори (ETNO). Тя откри панела на конференцията, посветен на политики, регулиращи дейността на онлайн- платформите. Събранието, провеждащо се за първи път в България, се състоя в петък, 6 ноември 2015 г., в София.

Едно от най-големите предимства на Европа е нашата традиционна индустрия. "Интернет на нещата (Internet of Things - IoT)" има потенциала да преобрази традиционната промишленост и има да донесе допълнителен растеж за икономиката на Съюза. Само в Европа общата стойност на Интернет на нещата до 2020 г. ще достигне 330 млрд. евро. Сред останалите говорители на срещата бяха заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, директорът на Дирекция „Електронни съобщителни мрежи и услуги” на Европейска комисия Антъни Уилън и представители на компании от телекомуникационния сектор.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване