11/06/15 09:58
(http://pik.bg)

Експерт: Напрежението в сектор „Сигурност“ ще намери място на КСНС

Експерт: Напрежението в сектор „Сигурност“ ще намери място на КСНС

Няма начин напрежението в сектор „Сигурност“ да не намери място на предстоящия Консултативен съвет за национална сигурност при президента. Това прогнозира пред „Фокус“ ген. Чавдар Червенков, бивш директор на Военното разузнаване и бивш министър на вътрешните работи. Според него обявената тема на съвета е много широко формулирана и ще бъдат засегнати различни аспекти, касаещи националната сигурност.

„Съгласието, което се постигна преди 2 години на подобен съвет, че проблем, риск и опасност номер едно за националната сигурност са бежанците, никой не го е отменил. Не е имало ново събиране, което да отбележи, че този проблем не стои като актуален пред държавата, не е опасен и го забравяме“, коментира ген. Червенков. По думите му това са едни от мотивите, че зимата ще създаде редица проблеми, които включват увеличаване на потока от мигранти.

„Оказва се, че времето вече не оказва такъв възпиращ ефект и всички тези неща трябва да се поставят на масата и да се види има ли план А и Б държавата как ще действа. На второ място е от изключителна важност бюджета на държавата“, уточни ген. Червенков. Според него именно този проектобюджет е предизвикал тези вълнения.

„Дали позициите са правилни или не, кой е крив или прав и кой е виновен, ще се изяснява още дълго, но протестът е факт“, подчерта бившият директор на Военното разузнаване .
Според ген. Чавдар Червенков КСНС е много подходящо място да се обсъди въпросът с полицейското недоволство, да се постигне консенсус и да се набележат мерки в бъдеще.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване