11/06/15 17:17
(http://www.klassa.bg/)

Жените, които променят света

 Точно 16 години делят Ани Лейбовиц от първото и второто издание, което снима за прочутия календар Pirelli. През 2000 година пред обектива на любимата фотографка на списанията Vogue и Vanity Fair застават много красиви жени, сред които и френската актриса и модел Летисия Каста. Както традицията на настолния календар на ВИП клиентите на компанията Pirelli повелява, избраните актриси и модели позират почти голи.

Предстоящото издание прави рязък завой и изневерява донякъде на каноните, като ангажира жени, които променят света. Или поне така ги определят от пресофиса на Pirelli. Сред тях са вдовицата на Джон Ленън Йоко Оно, писателката Фран Лейбовиц, актрисата Ейми Шумър, модната блогърка Тави Гевинсон, тенис звездата Серина Уилямс, певицата Пати Смит, продуцентката Катлийн Кенеди, концептуалната артистка Ширин Нешат, актрисата Яо Чън, една от най-успешните бизнес дами в САЩ Мелоди Хобсън, режисьорката Ава Дюверне, бившата президентка на музея за модерно изкуство в Ню Йорк Агнес Гунд и единственият модел в компанията – Наталия Водянова.
 
Деветнайсетгодишната американка Тави Гевинсон е най-младата дама в селекцията на календара Pirelli 2016, а най-възрастната – американската колекционерка и бивш президент на музея за модерно изкуство в Ню Йорк, 76-годишната Агнес Гунд.
 
Изненадващият избор на модели Ани Лейбовиц коментира така: "Исках този календар на Pirelli да е много различен от всички останали. Когато се замислих кои са жените, които ще направят този завой в представите на хората за календара, ми хрумна, че това са тези, които постигат неочаквано добри резултати, тези, които правят света по-добро място. Исках да заснема класически портрети, в които те да изглеждат естествено, затова заснехме всички кадри в студио и резултатът е впечатляващ. Със сигурност за по-голяма част от почитателите на календара на Pirelli ще бъде голям експеримент, но и аз, и компанията, очакваме тяхната реакция с огромно нетърпение!"
 
Пати Смит добавя, че този визуален експеримент е не само тотално различен от предишните издания на календара, той е планирано откъсване от идеята, че секси значи полугола и задължително млада еротична провокация.
 
Премиерата на колекционерското издание на Pirelli 2016 e планирана за 30 ноември в Лондон.

 
Жените, които променят света

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване