11/06/15 15:04
(http://www.klassa.bg/)

Зам.-министър Аспарухов участва в заседание на Комитета по регионално развитие на ОИСР

 Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов взе участие в 34-та сесия на Комитета по регионално развитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и 29-та сесия на Работната група за териториални индикатори в Париж, Франция.

 

Комитетът обсъди подготовката на Прегледа на регионите и публикацията „Регионите на длан“, които са планирани за следващата година. В рамките на форума се проведе предварителна дискусия по програмата за периода 2017-2018 г. Предвид интензивния миграционен натиск, беше обсъдена ролята на местните власти по отношение на миграционните потоци. Това е принос на Комитета по регионално развитие към общия дебат на ОИСР по темата.

България е поканена на сесията на Комитета като гост. Участието е изключително полезно и дава възможност за ползотворен диалог и обмен на добри практики, свързани с развитието на градовете и бъдещето на регионалната политика.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване