11/06/15 16:57
(http://www.klassa.bg/)

Кърджали е сред 10-те градове кандидати за наградите "Европейско зелено листо 2016 "

 Европейската комисия обяви списъка на градовете, кандидатирали се за наградите "Европейско зелено листо 2016"  и "Европейска зелена столица 2018". Българският град Кърджали е сред кандидатите за наградата "Европейско зелено листо 2016 г." наред с градове от Италия Франция, Испания, Ирландия, Гърция и Кипър.

Комисар Кармену Вела, отговарящ за околна среда, морско дело и рибарство, каза: " Две трети от европейците живеят в градове. Тяхното здраве и благосъстояние зависи от това как общинските власти решават предизвикателствата, свързани с околната среда. Отличията "Европейско зелено листо 2016"  и "Европейска зелена столица 2018" са признание за техните усилия."

Кандидатите за наградата "Европейско зелено листо 2016" ще бъдат оценявани на базата на критерии като зелена икономика, мобилност, биоразнообразие, управление на отпадъците, управление на водите и отпадните води, и др.

Победителите ще бъдат обявени през юни 2016 г. в Любляна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване