11/06/15 17:48
(http://www.klassa.bg/)

Лампа лекува безсъние

 Смятаме за светлината, че е предоставена от слънцето или произведена в домовете ни, за да се наслаждавате на вечерите. Но светлината е часовник за тялото. Като се има предвид, че нежната, топла светлината на залеза е благоприятна за сън, докато синята светлина на сутринта прави трудно това. По същия начин, ослепителната светлина на повечето LED светлини може да попречи на съня. Нова свободно стояща лампа с име Ario се опитва да се справи с този проблем, като автоматично регулира "температурата" и интензитетът на светлината, която произвежда, за да съвпада с вашия начин на живот.

Самата лампата е внушителна, стояща на 1.5 м височина с отчетливо индустриален дизайн и лъскав метален стайлинг. Освен това, Ario трябва да е голяма, тя е предназначена да осигури цялото осветление на стаята в която то се намира. Можете да я включвате с обикновен ключ за лампата за базово управление, но хитрите неща се случват, когато тя се свърже чрез Wi-Fi. Чрез приложение, можете да програмирате Ario спрямо ежедневието си, включително сутрешната си аларма и очакваното време за лягане. Лампата използва тази информация, за да е по-ярка в началото на деня и да направи вечерите ви на топли и уютни.

Това може да ви звучи като глупост, но отдавна е доказано, че синята светлина на утрините изпраща прилив от кортизол в мозъка, хормонът свързан със събуждането. Също така, сънотворния мелатонин се освобождава при естествената светлина вечер. За да предизвика тези реакции, Ario научава навиците ви и има вътрешен, захранван с батерии часовник, за да гарантира, че винаги ще спазва времето. Светлината се произвежда с масив от енергийно ефективни светодиоди, които постигат 2400 лумена и са предназначени да светят в продължение на повече от 20 години.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване