11/06/15 12:05
(http://pik.bg)

Лиляна Павлова: Пътищата в Бургаския регион са в добро състояние

Лиляна Павлова: Пътищата в Бургаския регион са в добро състояние

Пътищата в Бургаския регион са в добро състояние.Това каза по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в отговор на питане за рехабилитацията на пътната инфраструктура в района на Странджа планина, предаде „Фокус“.

Министър Павлова заяви, че не може да приеме твърдението, че има проблем по отношение на пътищата в Бургаския регион, с който може да бъде оправдан по-ниския туристически поток. „След завършването на автомагистрала „Тракия“ се увеличиха пътуванията и туристите в Южното Черноморие”, коментира министър Павлова. Тя припомни, че пътят Бургас- Малко Търново е бил изцяло реабилитиран и въведен в експлоатация през 2012 година.

„Това, което направихме е довършването на обхода на Малко Търново, благодарение на който не се влиза в града, и имаме обходен маршрут. Транзитният трафик не е ощетен, спомогнато е населението“, каза тя. Министър Павлова припомни рехабилитацията на пътя към Царево до огледалата. „С цел развитие и туризма и подкрепа на работещите мисля, че пътищата са в добро състояние.

Третокласният път там, който е 25 км е в лошо състояние, но този път не влияе върху развитието на туризма. Правим всичко възможно да изкърпваме този път. Инвестицията би била 20 млн. лв., а ние не разполагаме с тях. Пътят за Малко Търново е с дължина 56 км.По думите на министър Павлова за него са необходими 28 млн.лв. Той се нуждае от цялостна рехабилитация. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване