11/06/15 21:48
(http://pik.bg)

Миков няма да хвърля оставка: Най-лесното е да си вдигнеш чуковете и да намериш друго препитание

Миков няма да хвърля оставка: Най-лесното е да си вдигнеш чуковете и да намериш друго препитание

Не мисля за моя оставка. Отговорността може да се носи и когато не подаваш оставка. Най-лесното е да си вдигнеш чуковете и да намериш друго препитание в живота, каза лидерът на БСП Михаил Миков в ефира на БНТ.

„Не се чувствам сам. Имам много сериозна подкрепа. „Има изстрели зад гърба, но моята риза е като Самарското знаме. Свикнал съм”, посочи той.

Миков посочи, че най-големият губещ от последните избори са българските граждани и демокрацията. По думите му за тежката загуба, която социалистите са претърпели на изборите, има много причини: „вътрешните причини са повече от тези, които са свързани с едни фалшифицирани избори, в които политиката е подменена от технологиите. Основната тежест се прехвърля върху пиара, върху купуването на гласове. Това обаче не ражда доверие за преучредената власт”, посочи Миков.

„На тези избори имаше нещо много важно – битката за пари, в която БСП се оказа слаба; битката за разпределение на евросредства”, подчерта той.

Председателят на БСП заяви, че напоследък не се е чувал с лидера на ПЕС и свой предшественик Сергей Станишев. „Не го обвинявам за нищо, но смятам, че всеки сам трябва да носи отговорността си и по-малко да се оправдава с предишните”, каза още той.

По повод напрежението в МВР Миков заяви, че своята отговорност я е понесъл като министър. "Първото правителство на ГЕРБ отрече моята реформа".

Той бе категоричен, че промени във вътрешното министерство трябва да се направят, но „не бива с брадва да се прави хирургическа операция”, защото в това се криели много сериозни рискове.

Миков пожела на Румяна Бъчварова да бъде по-дълго министър на вътрешните работи, защото това работело за опозицията, но вредяло за сектора, защото ще напуснат много кадърни хора.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване