11/06/15 19:57
(http://pik.bg)

На два пъти протестиращи служители от МВР освободиха за движение площад „Орлов мост”

На два пъти протестиращи служители от МВР освободиха за движение площад „Орлов мост”

Протестиращите премахнаха за кратко блокадата, за да преминат километричните опашки от автомобили. За кратко за движение бяха отворени бул. „Цариградско шосе” и бул. „Христо и Евлоги Георгиеви”. След което полицаите отново блокираха кръстовището.

Служителите на реда по-рано също пуснаха движението за кратко, след което отново го блокираха. 

Протестът на полицаите е мирен. Остава засилено полицейското присъствие в района на площад „Орлов мост”. При входа на Борисовата градина има спрели коли на полицията и жандармерията. Броят на протестиращите намаля в сравнение с началото на протеста.

В същото време стана ясно, че приключи протестът на полицаите в Пловдив. Служителите на реда вдигнаха блокадата на централния пловдивски бул. „6 септември, след като малко повече от половин час стотината протестиращи минаваха напред-назад по пешеходната пътека в близост до Съдебната палата.

Служителите на МВР в града регулярно пропускаха събралите се автомобили и автобуси на градския транспорт. Малко преди блокадата да бъде вдигната се стигна до пререкания с таксиметров шофьор, който бързаше да премине, тъй като по думите му го очаква клиент. Полицаите го пропуснаха да премине, като малко след това протестът им приключи и те се разотидоха.

Към момента движението по булеварда се извършва нормално и без ограничение. Протест утре няма да има, но полицаите от пловдивската дирекция на МВР ще се присъединят към националния протест в неделя в столицата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване