11/06/15 15:12
(http://www.klassa.bg/)

„Не можеш да докоснеш лакътя си с език“ и нови епизоди на „Какво може да се обърка?“ очакват зрителите на Discovery Science

 Discovery Science отбелязва Световния ден на науката за втора поредна година със специална селекция от предавания. На 10-и ноември каналът ще излъчи любопитната премиерна поредица „Не можеш да докоснеш лакътя си с език“ от 22:00 ч. и нови епизоди на „Какво може да се обърка?“ от 22:50 ч.

 

В премиерния епизод на „Не можеш да докоснеш лакътя си с език“ зрителите ще се запознаят в детайли с човешкото тяло. Нашият вид винаги е бил изключителен и в продължение на последните двеста хиляди години адаптация телата ни са се променили така, че заемаме върха на хранителната верига. Но има ли начин да докажем, че наистина все още сме на това ниво физически? Поредицата прави това възможно като обяснява различните супер сили, които тялото ни притежава. В премиерния си епизод предаването запознава зрителите със Сенсей Фариборц и Тони Г., които показват силата на ръцете ни. „Не можеш да докоснеш лакътя си с език“ разкрива как Сенсей Фариборц успява да устои на хватката на в пъти по-големия от него Тони Г., както и колко лесно ръката на Тони Г. бива извита и неутрализирана от Сенсей Фариборц. Поредицата ще покаже защо отворената длан може да е от голямо значение.

 

 

Новите епизоди на „Какво може да се обърка?“, от 22:50 ч., по Discovery Science представят водещите Кевин и Грант, които пoемат различни научни предизвикателства. В един от тях зрителите ще видят как мъжете ще превърнат обикновена количка за голф в чудовищно изобретение. След като Кевин и Грант гледат видеа, в които хора унищожавали обикновени картинг коли, те решават да създадат прототип с по-големи колела, по-мощен мотор и по-голямо междуустие, за да може да преминава през кал, камъни и хълмисти местности, без да се преобръща или да засяда. Колата бива изпитана чрез екстремен голф тест, за да се провери дали е толкова добра, колкото всички се надяват. Кевин и Грант използват науката, за да надвият гравитацията, преминавайки през 15-метрова стена. Тези и още любопитни опити очаквайте в новите епизоди на „Какво може да се обърка?“.

 

 

За да повиши информираността за  ползите на науката навсякъде по света, Discovery Science ще насърчи зрителите да споделят своите научни опити чрез европейското състезание на страниците на канала във Facebook и YouTube - YourDiscoveryScience,. Всеки участник ще има шанс да спечели хавърборд. Състезанието ще продължи до края на месец ноември и ще бъде отбелязано с хаштага  #ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙСНАС.

 

 

За Световния ден на науката:

 

Световният ден на науката (за мир и развитие) се провежда всяка година на 10-и ноември, за да популяризира ползите от развитието на науката. След Световната научна конференция през 2001 г., ЮНЕСКО започва честването на Световния ден на науката като прокламация на обща конференция. Денят за пръв път се чества през 2002 г. и от тогава се провежда всяка година на 10-и ноември.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване