11/06/15 08:57
(http://www.klassa.bg/)

Новият говорител на Бенямин Нетаняху определи Барак Обама за антисемит

  Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху определи за свой публичен говорител по външните въпроси Ран Барац, който наскоро публично обвини президента на САЩ Барак Обама в антисемитизъм, пише The Independent.
В своите коментари в личната си страница в социалната мрежа „Фейсбук“ Ран Барац определи, че държавният секретар на САЩ Джон Кери „не е надхвърлил менталната възраст от 12 години“. През март той нападна и Барак Обама заради позицията му по иранската ядрена програма: „Ето как модерният антисемитизъм изглежда на Запад. Той разбира доста добре ислямския антисемитизъм. Дотолкова, че да му даде атомна бомба“. 
Според някои умерени израелски политици с изказванията си във „Фейсбук“ Барац може да навреди на отношенията между Тел Авив и Вашингтон и те призовават Нетаняху да премисли назначаването му. Според опозиционния депутат Ципи Ливни проблемът не е в Барац, а в Нетаняху. „Защо се изненадваме? Все пак той ще предава гледната точка на Бенямин Нетаняху“, каза тя. 
42-годишният Барац , жител на израелското поселение Кфар Адумим на окупирания Западен Бряг е доктор по Философия, но е уволнен от преподавателския си пост в израелски университет заради своите крайни изказвания.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване