11/06/15 10:40
(http://pik.bg)

Обща Панихида за упокоение на починалите отслужват във Видин за задушница утре

Обща Панихида за упокоение на починалите отслужват във Видин за задушница утре

 На 7 ноември, преди деня посветен на св. архангел Михаил – Архангеловден, Православната църква възпоменава и почита всички които са си отишли от този свят хора, съобщиха от Видинска света митрополия. По време на своя годишен богослужебен кръг, Църквата ежедневно се моли за починалите хора, но особени дни за поменаване на покойниците са: всички съботни дни и дните наречени „Задушница“, които се три през годината – преди Великия пост, срещу Петдесетница и на Архангеловден.
Във връзка с Архангелова задушница, на 7 ноември от 10:00 ч. в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп ще бъде отслужена обща Панихида за упокоение на починалите. 
Във връзка с отбелязването на 130- годишнина от Сръбско – българската война от 1885 г. на 7 ноември от 11:00 ч. пред паметника над гроба на подпоручик Ангел Тодоров в двора на катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин ще бъде отслужена панихида за всички загинали войни на бойното поле във време на Сръбско – българската война.
Панихидата ще бъде извършена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване