11/06/15 09:48
(http://www.dnevnik.bg/)

Радан Кънев: Има опит да се клати държавата, Борисов вижда, че му претоплят стара манджа


Тези избори трябва да стабилизират България, да ускорят реформите, а не да я провалят, коментира пред Нова ТВ, съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. По думите му с тона от изборната нощ и коментарите около резултата в Плевен "сме навредили на държавата, вместо очакванията с този да стабилизираме ситуацията".

"Две седмици вече се опитвам да успокоявам Цветанов", заяви Кънев в коментар на вчерашното изказване на председателя на предизборния щаб на ГЕРБ, че емоционалното състояние на Реформаторите след изборите не съответства на "прекалено слабия им резултат". По думите на Кънев на втория тур е имало пренапрягане на база лични отношения, а всъщност политически проблем няма.

"Опитите и на Цветанов, и на Местан, и на псевдомедии, които заливат съзнанието на българина напоследък с платени публикации, да внушат преди изборите, че Реформаторите нямат да успеят и ще се провалят, рухнаха. Опитите да внушат след изборите, че ние не сме успели, се сблъскват с числата. Имаме вече 540 общински съветници при 240 на предишните избори.", каза Радан Кънев. Попитан за коментар на думите на лидера на ДПС, че резултатите на Реформаторите се хиперболизират, а всъщност са комични, Кънев бе лаконичен - "много нерви, много опорни точки".

"Всички тези, които очакваха провал на Реформаторския блок и си имаха нарисуван сценарий за дестабилизация на управлението на тази база, в момента си разгръщат сценария, без да отчетат, че един факт им липсва, едно парче от пъзела им го няма. Знаете ли по какво се познава тъпият човек? По това, че не може да си промени стратегията, когато се променят обстоятелствата", заяви съпредседателят на Реформаторите. Според него в момента се прави опит "да клатят цялата държава със сценарий, който беше за други обстоятелства", като уточни, че и полицейските протести са елемент от това.

"Едни медии, които в момента казват, че полицейският протест трябва да доведе до оставка на правителството, са същите медии, същите хора, които свалиха Борисов през 2013 г., които му спретнаха "Костинброд", които лъгаха тогава среди в ГЕРБ, че ще управляват с ДПС. Забележете каква ирония – в момента ги лъжат същото. Само че те разчитат, че Борисов е тъп като тях. Моите впечатления от него не са такива и от вчерашния ни разговор – той вижда, че му претоплят стара манджа", каза Радан Кънев.

По думите му на срещата с Борисов вчера са коментирали, че сега формациите трябва да използват полученото доверие на хората, за да управляват държавата по-добре.

Попитан за обявената сметка от 1 млн. лева на ДСБ във фалиралата Корпоративна търговска банка, Радан Кънев отново обясни, че това е била сума към 2012 г., а към обявяването на банката в несъстоятелност тя е била около 40 хил. лв. По думите му това също е част от атака.

За Добрич – ако критериите са т.нар. Ромски секции, значи ГЕРБ са купили тях във Варна, само че аз това не го казах. Ние имаме задача да управляваме заедно и по-добре.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване