11/06/15 17:32
(http://www.klassa.bg/)

Русия създаде в Сирия аналог на израелския „Железен купол“

 Защитата на авиобазата в Латакия се обезпечава от доставените в Сирия зенитни ракетни комплекси „Панцир-С1“ и зенитно-ракетния комплекс със среден радиус на действие „Бук-М2Е“, съобщи военно-дипломатически източник за „Интерфакс“, цитиран от „Взгляд“

„В Сирия, с участието на създадената обединена система (ОС) ПВО, се обезпечава охраната на всички военни и стратегически граждански обекти, в това число и летището в Латакия“, съобщи „Интерфакс“. Построената система е по аналог на израелския „Железен купол“.

В състава на ОС ПВО в Сирия има също модернизирани комплекси ПВО „Оса“, С-125, „Печора-2М“, ЗРС С-200 и други системи.

„Железният купол“ е израелска тактическа система ПРО, предназначена за защита от неуправляеми тактически ракети с обсег на полета от 4 до 70 километра.

По-рано днес главнокомандващият на Въздушно-космическите сили (ВКС) на РФ генерал-полковник Виктор Бондарев съобщи, че Русия е доставила в Сирия зенитни ракетни системи за отразяване на въздушен удар, а също и за предотвратяване на нападения от отвлечени самолети.

„Ние разгледахме всички възможни заплахи. Затова доставихме не само изтребители, бомбардировачи, вертолети, но и зенитни ракетни системи. Могат да възникнат различни видове форсмажорни обстоятелства. Да допуснем, например, отвличане на боен самолет от територия съседна на Сирия и този самолет нанесе удар по нас. Трябва да сме готови и за това“, каза генерал Бондарев в интервю за вестник „Комсомольская правда“.




Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване