11/06/15 14:30
(http://www.dnevnik.bg/)

Според Милен Велчев собственик на БТК все още е Цветан Василев


Бившият финансов министър в кабинета на НДСВ Милен Велчев коментира пред Би Ти Ви, че Цветан Василев продължава да е действителният собственик на БТК. Велчев, който сега е представител в България на акционера в БТК и кредитор на комапнията "ВТБ Капитал" заяви, че разполага с документи, които потвърждават този факт.

Велчев беше помолен да коментира изявленията на руснака Дмитрий Косарев, който в обръщение до главния прокурор Сотир Цацаров преди дни, разпратено и до медиите, се обяви за собственик на 76% от телекома. Косарев обвини мениджърите на  "ВТБ Капитал" (България) Георги и Милен Велчеви в рейдърство и в опит да използват служебното си положение, за да прехвърлят контрола върху компанията на влезлия с тях в сговор Спас Русев.

Милен Велчев повтори обявеното по-рано, че "ВТБ Капитал" e кредитор на дружеството - собственик на БТК за 170 млн. евро, необслужвани от май и затова иска да продаде телекома. "Когато един от собственикът Цветан Василев, така да се каже, се укрива от правосъдието и не може да бъде екстрадиран от Сърбия и няма кой да рефинансира дружеството му, кредиторът се налага да си потърси кредита, след като пет месеца не се получава",  каза Велчев. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване